Tags

, , ,

Jeg hadde lenge gledet meg til å se Southpaw, en ny film med Jake Gyllenhaal om bokseren Billy Hope, som opplever tragedier etter tragedier som er en country-sang verdig. Han går fra å være kjent som verdens beste bokser i lett tungvekt, med en vakker kone og ei skjønn jente, til å miste kona på tragisk vis, tittelen sin, huset, alle pengene, og til slutt blir dattera tatt fra ham og overlatt til barnevernet, hvor han selv ble oppdratt.

southpaw_612x380

Det høres ut som en klassisk ballade, og det er akkurat det det er. Forrest Whitaker gjør en strålende jobb som den gamle boksetreneren Tick Wills, og Curtis “50 Cent” Jackson gjør faktisk en ganske overbevisende jobb som den sleipe manageren til vår helt. Det er også imponerende å se hvordan Jake Gyllenhaal har jobbet for å få en kropp som gjør at han blir en troverdig tungvekstmester. Boksingen i filmen er som vanlig ikke helt troverdig, og det blir landet veldig mange rene og klare slag som gjør at jeg som kampsportfan lurer på om disse gutta har noe som helst kraft i slagene, siden de ikke faller, selv etter mange slag.

Alt i alt en svært forutsigbar og typisk sportsfilm, som fungerer greit hvis du trenger å slå ihjel et par timer, men ikke forvent noe overveldende.

Advertisements